Author: David

ECO INDUSTRIAL.HOUSE | Recycle & Reuse Homes / Articles posted by David (Page 3)

VV House / bgp arquitectura

Very nice concrete spans and interior. ----------------------------- The project is located in a suburb in the south of Mexico City, surrounded by houses trying to stand out from the environment, by their colour, textures and sloped roofs covered with tiles. To take the advantage of the excessive...

Jungle Frame House / Studio Saxe

Simple open design ------------------------------- The client commissioned Studio Saxe to create a dwelling in the jungle that brings the outside in. The property was composed of a slope that went down into a beautiful creek that overlooks the jungle. Studio Saxe decided to create a large triple...

Unit Cafe / TSEH Architectural Group

Commercial container simplicity ------------------------------------ The cafe 'Unit' became one of the objects of the revitalization project of the part of the plant in Kiev and our team was working on it. This cafe is for students who study at IT-school 'Unit Factory'. In the beginning we did...

Wong Dai Sin Temple / Shim-Sutcliffe Architects

Inspirational ----------------------------------- The Wong Dai Sin Temple is a modern sacred space that houses a dynamic Taoist community committed to their inner spiritual development through the ancient physical practice of tai chi. The Fung Loy Kok Institute of Taoism needed a new spiritual home in suburban...

Pilgrims House in Vastseliina

Simple Brilliance -------------------- Architect Sami Rintala described the Pilgrims’ House as follows: ‘The building feels very integral by how it appears in the landscape when it is approached and by the view of the surroundings as seen from the inside. From the location to the details, from...

Peninsula House / Bernardes Arquitetura

Great use of concrete and Location! ---------------------- The house is divided in three parts: the rectangular base and the triangular superior volume, which have more private areas; and the transparent space in-between them where the common areas are located. The suspended triangular volume creates shaded balconies protected...