BM Kabana House

Adaptive reuse of an old concert structure.

———————————

Awhile back I was asked by my friend to propose an intervention to the back of his house. There were a series of concrete structures standing tall and proud in semi-rectangular alignment. It was clear that the deterioration of the structures had begun, and the function they were intended to fulfill was secondary to the immediate needs of the main house to expand into this zone. Standing there, in front of these concrete pillars, the information they shared was understood, their history was understood. One could sense communication, an ongoing conversation amongst each other, and the house. Do we interrupt their dialogue, and end it there? They huddled in the garden as if shielding something sacred, each with their own story to tell.

Link to Full Article

No Comments

Post a Comment