Blog

ECO INDUSTRIAL.HOUSE | Recycle & Reuse Homes / Eco  / Gerês House / Carvalho Araújo

Gerês House / Carvalho Araújo

Really like the floating nature and heavy use of concrete & wood.

————————————————————————–

Gerês house is located on a steep slope in the Caniçada Valley where there was a small house and a stream. The existing building was located in an upper level of the land eventually liable to small landslides, which determined its demolition and the relocation of the new construction.

The new construction relates with the land in a very spontaneous way, taking advantage of its steep slope, of the small stream and of the privileged view over the landscape. The access to the house is made from the upper level, ensuring a full view over the lot and over the building that fits on the ground like a rock. However, it’s inside the house where the visual range allows us to (re)discover the land below, characterized by the irregular stream’s route that results in a small lake at the lower level.

Link To Full Article

 

 

No Comments

Post a Comment